Crypto Giant Huobi is ingesteld op de uitrol van de Bitcoin-optiehandel in het derde kwartaal van 2020.

Belangrijke hoogtepunten:

  • Huobi Futures lanceert Bitcoin-optiehandel in het derde kwartaal van 2020.
  • De functie ondergaat momenteel alfa-tests
  • Huobi’s recente toetreding tot de cryptocurrency derivatenmarkten was een daverend succes.

Het nieuws is bekend geworden dat de in Singapore gevestigde cryptocentrische effectenbeurs Huobi van plan is om de handel in Bitcoin-opties al in het derde kwartaal van 2020 te lanceren. De lancering van de nieuwe functie komt kort nadat Huobi Futures de eeuwigdurende swaps in het tweede kwartaal had uitgerold en bleek een groot succes.

Wat zijn Bitcoin-opties?

Bitcoin-opties zijn een financieel derivaat dat de koper het recht geeft om Bitcoin te kopen of te verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs op een vaste datum ergens in de toekomst. Het belangrijkste verschil tussen BitcoinOptions en Bitcoin-futures is dat optiecontracten alleen de mogelijkheid bieden (zoals de naam al aangeeft: een optie) om de transactie uit te voeren, terwijl bij futures de koper verplicht is om de transactie uit te voeren op de expiratiedatum.

Omdat opties meer flexibiliteit bieden dan futures, zijn ze een zeer populair handelsinstrument in veel traditionele markten en hun populariteit verspreidt zich recentelijk naar de cryptocurrency ruimte.

Huobi’s optiehandelsfunctie wordt al getest

De Bitcoin-opties van Huobi Futures, die naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 live zullen gaan, bevinden zich al in een alfa-testfase. De ontwikkelaars van de uitwisseling zijn de functie aan het aanpassen om een vlotte en veilige lancering te garanderen. Terwijl de optiecontracten eerst alleen op het web en de API worden aangeboden, is de uitwisseling van plan om de functie later te integreren in de Huobi-handelsapp.

Daarnaast zal Huobi bij de lancering alleen Bitcoin Lifestyle optiecontracten in Europese stijl aanbieden. In tegenstelling tot de Amerikaanse opties waarbij het recht van de koper om Bitcoin te kopen of te verkopen op elk moment voor de expiratie kan worden uitgeoefend, kan dit alleen worden gedaan bij expiratie in opties met Europese stijl.

Huobi’s succesvolle toetreding tot de crypto-derivatenmarkt

Huobi lijkt haar cijfers nog verder op te voeren na een reeds succesvolle toetreding tot de derivatenmarkt. Volgens CoinMarketCap staat de beurs momenteel op de tweede plaats in de categorie Derivaten met een 24-uursvolume van 2.332.174.500 dollar. Een groot deel van het handelsvolume kan worden toegeschreven aan de eeuwigdurende swaps die in het tweede kwartaal van 2020 werden gelanceerd.